Rezervirajte pregled

Doktor Radović i njegov tim educiraju se u inozemstvu te rade s najsuvremenijim materijalima i tehnologijama. Ono što nas drži u vrhu je kompletna stomatološka usluga od najmodernije dijagnostike, suvremenih ordinacija i CAD/CAM laboratorija.

Hrvatska je danas iznimno atraktivna destinacija za putovanje i zdravstveni turizam. Osnovni razlog sve veće popularnosti korištenja dentalnih usluga u inozemstvu je ponuda visokokvalitetnih usluga po znatno povoljnijim cijenama. Svakom klijentu garantiramo visoku razinu usluge koja je u vrhu europskog i svjetskog standarda. Split je grad tisućljetne povijesti i tradicije koje su priznate i zaštićene od UNESCO-a. Kao vrhunska svjetska destinacija gostima nudi bistro more i prekrasne plaže, kulturnu baštinu, čari mediteranske kuhinje i veličanstven ambijent. U Splitu se uistinu možete osjetiti kao dio nečega velikog i posebnog!

DSC_1967

Upravo u ovoj prijestolnici mediteranske kulture odlučili smo ponuditi usluge dentalne medicine na najvišoj razini kvalitete. Doktor Radović i njegov tim educiraju se u inozemstvu te rade s najsuvremenijim materijalima i tehnologijama. Ono što nas drži u vrhu je kompletna stomatološka usluga od najmodernije dijagnostike, suvremenih ordinacija i CAD/CAM laboratorija.

Više o našem gradu, vašem transferu i smještaju te aktivnostima u Splitu pronađite u nastavku, a prema potrebi nas kontaktirajte na e-mail info@dentech.hr.

Šetnjom kroz drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjere antičke arhitekture poput Peristila, srednjovjekovne romaničke crkvice i gotičke palače, renesansne portale plemićkih kuća, barokne fasade, sve do moderne arhitekture izvanredno uklopljene u bogatu baštinu.

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO – a još od 1979., i to ne samo zbog izvanredne očuvanosti same Palače, nego bar jednako zbog toga što Palača i njezin grad (ili grad i njegova Palača, kako Vam drago) i dalje žive punim životom. U toj strukturi vidljivi su i još uvijek živi svi povijesni slojevi od starog Rima, preko srednjeg vijeka do danas. Šetnjom kroz drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjere antičke arhitekture poput Peristila, srednjovjekovne romaničke crkvice i gotičke palače, renesansne portale plemićkih kuća, barokne fasade, sve do moderne arhitekture izvanredno uklopljene u bogatu baštinu.

img14

Takva slojevitost odražava se i u svakodnevnom životu Splita. Lokalni stanovnici sjede u istim kafićima, restoranima i kupuju u istim trgovinama s turistima, dajući im dojam da su dolaskom u Split postali sastavnim dijelom grada i njegovog ritma. Tržnica i ribarnica u centru su života svake splitske obitelji, kao što se cijeli društveni život grada od 200 tisuća stanovnika ogleda na njegovoj Rivi, gdje će svaki gost koji drži do sebe popiti kavu sjedeći do bučnih, temperamentnih Splićana.

Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise. Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, naći brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti i do 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta. Split sa svojim desecima osvajača olimpijskih i drugih medalja ima i sportsku tradiciju kao malo koji drugi grad njegove veličine na svijetu.

img15

Kad Vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana. Nakon svega, čudi li Vas što Splićani svoj grad najviše vole opisivati riječima “Nema Splita do Splita”?

img16

Zemljopisni položaj

Split je najveći grad u Dalmaciji, drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Prema posljednjem popisu stanovništva provedenom 2011. godine Split ima skoro 180 tisuća stanovnika. Druga je po veličini hrvatska teretna luka, ali i jedna od vodećih putničkih luka na Mediteranu. Upravno je središte Splitsko-dalmatinske županije.

Split je smješten na jadranskoj obali, u srednjoj Dalmaciji, na Splitskom (Marjanskom) poluotoku. Premda s tri strane okružen morem, Split je obilježen i okolnim planinama, Mosorom na sjeveroistoku, Kozjakom na sjeverozapadu te brdom Marjan, jednom od najvažnijih gradskih simbola, na zapadnom dijelu poluotoka – u blizini stare gradske jezgre. Split okružuju otoci Brač, Hvar, Šolta i Čiovo.

Klima

Split ima sredozemnu klimu, koju karakteriziraju suha i vruća ljeta i prohladne, ali umjerene i vlažne zime. Prosječna temperatura zraka najtoplijeg mjeseca viša je od 22°C, a najhladnijeg viša od 4°C.

Split kroz godišnja doba

Split zimi
Zahvaljujući mediteranskoj klimi, zime u Splitu su blage, traju od prosinca do ožujka, ali stvarni doživljaj zime može se osjetiti tek u veljači. S obzirom na 2700 sunčanih sati godišnje, dobar dio zime može se uživati u svim blagodatima koje Split pruža, od razgledavanja Dioklecijanove palače sve do kušanja ukusnih delicija u brojnim restoranima, te na Božićnom sajmu na Rivi, koji traje kroz cijeli prosinac. Nije tako neobično provesti sunčana zimska jutra sjedeći na terasama kafića.

Split u proljeće
Proljeće u Splitu traje od ožujka do lipnja, i jedno je od najboljih doba za posjetiti Split. Prosječna temperatura iznosi idealnih 20°C, obiluje s mnogo sunčanih razdoblja idealnih za šetanje Marjanom, izlete, pa čak i kupanje u kasno proljeće. U ovom godišnjem dobu Split počinje živjeti svoj život na otvorenom, kad se njegove ulice i trgovi bude.

img17

Split ljeti
Iako ljeto koje se proteže od lipnja do rujna obilježavaju visoke temperature, ponekad i preko 35°C, osvježenje možete pronaći u prekrasnom Jadranskom moru na splitskim plažama ili obližnjim otocima. Ljetne večeri možete upotpuniti raznim događanjima kao što su Dani Dioklecijana, Splitsko ljeto i mnogim drugim, gdje svatko može pronaći nešto za sebe, i gdje ćete doživjeti pravu ljetnu mediteransku vrevu.

Split u jesen
Jesen u Splitu traje od rujna do prosinca, nekima možda i nije omiljeno godišnje doba, ali po mnogo čemu to je najljepše doba za posjetiti Split, posebno krajem rujna i u listopadu. Doba je to kad je temperatura mora idealna, ljetne vrućine jenjavaju, a glavna sezona još traje.

Izvor: http://www.visitsplit.com

Svi pacijenti imaju osiguran besplatan apartmanski smještaj u neposrednoj blizini naše klinike. Osiguravamo Vam besplatan doček i transfer do nas, a za Vas ćemo pronaći i najekonomičniji način prijevoza od Vašeg doma do naše klinike.

Smještaj za vrijeme posjeta

Svjesni raznovrsnih navika i potreba, u našem dentalnom centru želimo ugoditi svim našim pacijentima koji su ujedno i gosti našeg grada. Svi pacijenti koji žele mir i udobnost imaju osiguran besplatan apartmanski smještaj u neposrednoj blizini naše klinike. Ova lokacija udaljena je svega 1 kilometar od centra grada do kojeg možete stići autobusom ili šetnjom u roku od nekoliko minuta. Za više informacija obratite se na naš e-mail info@dentech.hr

Za pacijente koji žele hotelski smještaj s doručkom, polupansionom ili punim pansionom pobrinut će se naši partneri iz Hotela Cornaro**** smještenog u samom centru Splita. Oko svih detalja hotelskog smještaja možete se dogovoriti direktno s nama, a rado ćemo Vam pomoći i u dogovaranju smještaja po Vašoj vlastitoj želji.

Prijevoz

DSC_0899-2

Do Splita se može doći svim transportnim sredstvima: avionom, brodom, vlakom, autobusom ili vlastitim prijevozom. U svakom slučaju tu smo za Vas kako bismo Vam pomogli doći do naše klinike ili mjesta gdje ste smješteni.

Udaljenost od međunarodne zračne luke Resnik do naše klinike je oko 18 kilometara brzom cestom. Trajektna luka, željeznički kolodvor i autobusni kolodvor nalaze se na 5 minuta vožnje od nas, a od izlaza s autoceste A1 u Dugopolju do naše klinike putovat ćete 14 kilometara brzom cestom.

Osiguravamo Vam besplatan doček i transfer s bilo kojeg od ovih mjesta do nas! Također, za Vas ćemo pronaći i najekonomičniji način prijevoza od Vašeg doma do naše klinike- za više informacija pošaljite upit na info@dentech.hr

Rado ćemo Vas savjetovati ili organizirati za Vas raznovrsne aktivnosti da Vam i slobodno vrijeme prođe što ugodnije.

Split je grad koji živi tijekom sva četiri godišnja doba i uvijek se može naći nešto zanimljivo od razgledavanja, druženja ili rekreacije. Rado ćemo Vas savjetovati ili organizirati za Vas raznovrsne aktivnosti da Vam i slobodno vrijeme prođe što ugodnije.

Prošećite uz more Rivom i Zapadnom obalom, obiđite Dioklecijanovu palaču i stari centar grada, opustite se u zelenilu Marjana, posjetite neki od muzeja i proživite nezaboravna iskustva u našem gradu! Također možete provesti vrijeme i u jednom od wellness i spa centara koje ćemo Vam preporučiti, isprobati gastronomsku ponudu Splita u omiljenim gradskim restoranima ili doživjeti noćne izlaske u neki od klubova ili noćnih barova.