Tretman skin boosterima - Dentech
Blog

Tretman skin boosterima

Tretman skin boosterima

Za sve one koji svoj izgled žele poboljšati na diskretan i efikasan način, a žele izbjeći tretman filerima ili botoxom, u našu ponudu uveli smo tretman skin boosterima.

Što postižemo skin boosterima?

Tretman skin boosterima omogućava vam postizanje odmornog i osvježenog izgleda, pri čemu vašoj koži vraćamo elasticitet, tonus i sjaj. Ovaj tretman aminokiselinama, koji stimulira fibroblaste da stvaraju kolagen i elasten, vraća koži njenu elastičnost i volumen.

Kome je namijenjen tretman skin boosterima?

Tretman skin boosterima savršen je za one koji ne žele koristiti dermalne filere ili botox, a voljeli bi postići prekrasan izgled zdrave kože. Ovaj se tretman može koristiti i u kombinaciji s dermalnim filerima, za dobivanje volumena, elastičnosti kože i odmornog izgleda lica i dekoltea.

Skin boosteri se ne koriste u trudnoći, dojenju, kod upale ili infekcije područja koje želimo tretirati te hipersenzitivnosti na sastojke.

Koliko dugo traju rezultati tretmana?

Rezultati tretmana skin boosterima mogu trajati do 6 mjeseci, a tretirati možemo tamne krugove ispod očiju, gubitak tonusa kože, oštećenja od sunca, suhu i/ili staru kožu, bore, ožiljke od akni, kao i mnoge druge nepravilnosti. Kako bismo omogučili da rezultat traje što duže, postupak možemo ponoviti za 7-10 dana, čime se sitni nabori i bore uklanjaju u potpunosti. Za potpuni učinak, potrebna su 2-3 tretmana.

Koje skin boostere upotrebljavamo u Dentechu?

U našoj klinici koristimo Jalupro skin boostere koji su se dokazali efikasnima u dubinskoj obnovi kože.

Jalupro skin boosteri

Jalupro Super Hydro jedan je od najučinkovitijih skin boostera na tržištu. Sadrži hijaluronsku kiselinu podijeljenu na dvije različite molekularne veličine, zbog čega ova struktura ima snažan učinak liftinga i hidratacije. Ovaj proizvod još u sebi sadržava 7 različitih aminokiselina – glicin, prolin, lizin, leucin + alanin, valin i arginin.

Jalupro HMW skin boosterom tretiramo područje lica, vrata i dekoltea, kako bi koža dobila elasticitet, tonus i svježinu. Koristi se za biorevitalizaciju kože, za nepravilnosti kao što su sitne bore i ožiljci. Moze se koristiti za suhu i dehidriranu kožu, tokom ljeta za kožu osušenu sunčanjem, za kožu koja je izgubila elastičnost, na kojoj se primjeti umor, također za obnovu usana te sjaj i punoću. Idealan je za pripremu kože prije sunčanja.