Čišćenje zubnog kamenca - Dentech
Estetska stomatologija

Čišćenje zubnog kamenca

Brzi rezultati za prekrasne bijele zube i zdrave desni.

Dentech recepcija
Digitalni rendgen
Estetska stomatologija

Zbog čega je čišćenje zubnog kamenca bitno?

Čišćenje zubnog kamenca veoma je bitno jer samo pravilnim održavanjem oralne higijene možemo sačuvati zdravlje svojih zubi! Pojava zubnog kamenca uzrokuje mnogobrojne probleme kao što su gingivitis, bolesti zubnog parodonta, klimanje zubi te stvaranje karijesa. Bakterije koje se nalaze u naslagama zubnog kamenca mogu povećati rizik od pojave lošeg zadaha, bolesti desni, a zubi s vremenom mogu postati žuti.

Estetska stomatologija

Kako nastaje zubni kamenac?

Prvi korak u nastajanju zubnog kamenca je plak. Plak je bezbojna naslaga bakterija nataloženih na površini zuba. Plak zadržava nečistoće na zubima i može uzrokovati loš zadah, probleme s desnima i slično. On se uklanja redovitim četkanjem zubi (minimalno dva puta dnevno) i korištenjem zubnog konca.

Zubni kamenac nastaje uslijed taloženja skorenog plaka, a četkanjem ga je nemoguće ukloniti. Jedini način uklanjanja zubnog kamenca je posjet stomatologu. Zubni kamenac, zbog svoje nepravilne i hrapave površine, na sebe taloži bakterije i kiseline koje narušavaju zubnu caklinu i mogu uzrokovati karijes, parodontozu i gingivitis te neugodan zadah.

Stomatoloske konzultacije
Dentech

O nama

10,000+ zadovoljnih pacijenata
10,000+ tretmana oralne profilakse
10 godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Pošaljite upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Ciscenje zubnog kamenca
Estetska stomatologija

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenjem zubnog kamenca moguće je ukloniti i zaostali plak, kao i pigmentacije nastale pušenjem i konzumiranjem obojenih pića i hrane. Čišćenje zubnog kamenca odvija se u stomatološkoj ordinaciji i potpuno je bezbolno, a uključuje upotrebu raznih instrumenata za omekšavanje i uklanjanje kamenca i ostalih naslaga.

Nakon čišćenja zubnog kamenca potrebno je još pjeskarenje i poliranje kako bi površina zubi bila u potpunosti glatka, čime se izbjegava ponovno „hvatanje“ kamenca. Važno je napomenuti kako se postupak čišćenja zubnog kamenca smatra bezbolnom metodom, no prilikom čišćenja zubnog kamenca se može javiti blaga osjetljivost u blizini vrata zuba.

1
Prvi pregled i konzultacije

Na prvom pregledu i konzultacijama za čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi, naš tim će obaviti detaljan pregled vaše usne šupljine i postaviti dijagnozu.

2
Čišćenje zubnog kamenca

Sam proces čišćenja zubnog kamenca je brz i uglavnom bezbolan, pri čemu se osjetljivost može pojaviti jedino blizu vrata zuba (na dodiru zuba sa zubnim mesom). Proces traje u prosjeku 15-20 minuta.

3
Pjeskarenje i poliranje

Nakon postupka uklanjanja zubnog kamenca, slijedi pjeskarenje i poliranje. Pjeskarenje se obavlja upotrebom sitnih mikroabrazivnih zrnaca pijeska pomiješanih s vodom i metoda je u potpunosti bezbolna. Kada vaš stomatolog dovrši postupak pjeskarenja još je potrebno poliranje zubi koje se izvodi pomoću posebne paste i četkica, a koji vaše zube ostavljaju u potpunosti glatkima i bijelima.

Stomatoloska ordinacija
FAQ

Tri najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju o čišćenju zubnog kamenca

Uvijek preporučamo barem 1 do 2 tretmana za uklanjanje zubnog kamenca godišnje, kako bi vaši zubi i desni ostali zdravi.

U slučajevima kada se zubni kamenac nakupi, dolazi do povlačenja zubnog mesa i nastanka parodontnih bolesti, razvitka karijesa i potencijalnog klimanja i gubitka zubi.

Dok se zubni kamenac uvijek može stvarati na teže dostupnim mjestima, održavanje rezultata je ključno u sprječavanju nastanka kamenca. Rezultate održavajte redovnim četkanjem barem 2 puta na dan, korištenjem zubnog konca i interdentalnih četkica te korištenjem vodica za ispiranje usne šupljine.

Stomatoloski pregled
Estetska stomatologija

Zašto odabrati Dentech za čišćenje zubnog kamenca?

  • Tim stručnjaka osposobljenih za holistički pristup
  • Besplatan pregled i savjetovanje
  • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
  • Bezbolna procedura
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

Prije cirkonske monolitne krunice Poslije - cirkonske monolitne krunice