Egzosomi - Dentech
Dermalni fileri i tretmani bora

Egzosomi

Prirodan pristup za regeneraciju i hidrataciju kože iznutra

estetski pregled
Estetske konzultacije
Dermalni fileri i tretmani bora

Što su egzosomi?

Egzosomi su mali vezikuli ili mjehurići koji se luče iz stanica u tijelu. Oni su vrsta vanstaničnih vezikula koje sadrže različite molekule, poput proteina, lipida, antioksidansa i nukleinskih kiselina (poput DNA, RNA). Egzosomi igraju važnu ulogu u komunikaciji između stanica jer mogu prenositi biološki važne molekule na druge stanice putujući tjelesnim tekućinama ili krvotokom.

Primjena egzosoma u estetskoj medicini obično uključuje injektiranje u kožu radi poboljšanja njenog izgleda i zdravlja. Kada se injektiraju u kožu, egzosomi potiču procese regeneracije, potiču proizvodnju kolagena i elastina te poboljšavaju teksturu i tonus kože. Rezultat? Mlada, sjajna i zdrava koža koja odražava vašu unutarnju ljepotu!

Dermalni fileri i tretmani bora

Blagotvorni učinak

Egzosomi funkcioniraju tako da sudjeluju u prenošenju signalnih molekula između stanica, uklanjajući pritom “otpad” i neželjene toksične površinske proteine stanica. Tako je terapija egzosomima, koja sadrži 61 blagotvorni sastojak, jedna od najpopularnijih terapija pomlađivanja koje se trenutno primjenjuju u regenerativnoj estetskoj medicini.

Egzosomi djeluju protuupalno, potiču razvoj kolagena, jačaju kožnu barijeru i potiču obnavljanje kože pritom ublažavajući bore, ožiljke i pore. Osim što učvršćuju tonus kože, egzosomi ublažavaju hiperpigmentacije, kontroliraju gubitak vode iz kože te imaju jak anti-aging učinak.

estetski tretman
Dentech

O nama

Uvijek težimo najboljim i najsigurnijim metodama koje će rezultirati pozitivnim ishodom za svakog individualnog pacijenta.

10,000+ Zadovoljnih pacijenata
2,000+ tretmana neinvazivne estetske medicine
10 godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Pošaljite nam upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća.
Hijaluronski fileri
Dermalni fileri i tretmani bora

Za što se sve koriste egzosomi?

Tretmani egzosomima namijenjeni su svim tipovima kože, a koriste se za:

 • Pomlađivanje i poboljšanje strukture kože
 • Uklanjanje melazme
  Ublažavanje ožiljaka i hiperpigmentacija od akni
 • Ublažavanje atopijskog dermatitisa
 • Ublažavanje niza bolesti i bolesnih stanja

1
Prvi pregled i konzultacije

Na prvom terminu izrazit ćete vaše želje i očekivanja vezana uz željene korekcije, nakon čega će vam doktor preporučiti tretmane kojima bi se to postiglo. Doktor će vam detaljno pojasniti preporučene zahvate i tehnike te koje bi zone tretirao egzosomima. Nakon postignutog dogovora, ugovara se termin za izvođenje željenog tretmana.

2
Ispunjavanje obrazaca i prolazak kroz postupak

Prije samog zahvata, potrebno je odraditi formalni dio koji uključuje potpisivanje pristanka za estetske postupke te davanje informacija o vama koje su nam potrebne prije samog zahvata. Nakon toga, prije početka samog zahvata, volimo s vama još jednom razjasniti postupak aplikacije egzosomske terapije, kako bi pri aplikaciji bili što opušteniji.

3
Čišćenje lica i apliciranje topikalnog anestetika

Prije dolaska na dogovoreni termin za izvođenje tretmana apliciranjem egzosomske terapije, preporučljivo je da pažljivo uklonite sav make-up s lica. Ukoliko niste u mogućnosti ukloniti make-up prije dolaska, to možete obaviti i po dolasku u ordinaciju. Prije zahvata, na očišćeno područje nanosimo kremu s anestetikom, kako bi se smanjila neugoda pri aplikaciji.

4
Apliciranje egzosomske terapije

Kada anestetik počne djelovati, pristupa se zahvatu, pri čemu doktor komunicira s vama o postupku koji izvodi. Ovaj korak traje u prosjeku 10 minuta

Cekaonica klinike Dentech
FAQ

Tri pitanja koja nam pacijenti najčešće postavljaju o tretmanu egzosomima

Za postizanje idealnih kliničkih rezultata, potrebno je odraditi dva tretmana egzosomima u razmaku 10 do 15 dana. Ampule s formulama za oba tretmana su sadržane u jednom pakiranju.

Pakiranje sadržava jednu bočicu koja uključuje kombinaciju 61 sastojka i služi za obnovu kolagena sa stimulacijom fibroblasta te drugu bočicu koja sadrži 5 sigurnih biljnih egzosoma koji služe za staničnu proliferaciju i regeneraciju stanica kože, pritom povećavajući elastičnost i pospješujući protuupalni učinak.

Jedna kura ovih tretmana dovoljna je za period od jedne godine, nakon čega je preporučljivo ponoviti tretman egzosomima.

Egzosomi sadrže širok spektar biološki aktivnih tvari, uključujući peptidne spojeve, antioksidanse i faktore rasta. Ovi moćni sastojci djeluju sinergijski kako bi potaknuli sintezu kolagena i elastina, smanjili vidljivost bora te ojačali i osvježili kožu.

Dok skin boosteri pružaju trenutnu hidrataciju, egzosomi idu korak dalje, pružajući dugotrajne rezultate koji se postepeno očituju tijekom vremena. Razlika između egzosoma i skin boostera leži u njihovom mehanizmu djelovanja, sastavu i trajanju rezultata.

Mehanizam djelovanja:

 • Egzosomi: Egzosomi su mikroskopski vezikuli (mjehurići) koji se prirodno luče iz stanica tijela. Kada se injektiraju u kožu, egzosomi potiču procese regeneracije, potičući proizvodnju kolagena i elastina te poboljšavajući teksturu i tonus kože.
 • Skin boosteri: Skin boosteri su tretmani koji se sastoje od hijaluronske kiseline i ostalih hranjivih tvari koje se ubrizgavaju u kožu kako bi pružili hidrataciju, poboljšali teksturu kože i dali joj zdraviji sjaj.

Sastav:

 • Egzosomi: Egzosomi sadrže različite biološki aktivne tvari, uključujući faktore rasta, proteine i lipide, koji potiču obnovu kože na staničnoj razini
 • Skin boosteri: Skin boosteri obično sadrže hijaluronsku kiselinu i druge hranjive tvari koje hidratiziraju kožu i poboljšavaju njezinu elastičnost.

Trajanje rezultata:

 • Egzosomi: Rezultati tretmana egzosomima mogu biti dugotrajni jer egzosomi potiču procese regeneracije kože na staničnoj razini.
 • Skin boosteri: Rezultati tretmana skin boosterima obično su privremeni i zahtijevaju ponovne tretmane kako bi se održala hidratacija i zdravlje kože.

Dakle, iako oba tretmana imaju za cilj poboljšati stanje kože, egzosomi se fokusiraju na poticanje regeneracije kože na staničnoj razini, dok skin boosteri pružaju hidrataciju i poboljšavaju teksturu kože na površinskoj razini. Odabir između egzosoma i skin boostera ovisi o ciljevima pacijenta i željenim rezultatima tretmana.

Stomatoloska ordinacija
Dermalni fileri i tretmani bora

Zašto odabrati Dentech za tretman egzosomima?

 • Tim stručnjaka osposobljenih za holistički pristup
 • Besplatan pregled i savjetovanje
 • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
 • Bezbolna procedura
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

lice prije tretmana egzosomima lice poslije tretmana egzosomima