Invisalign digitalna ortodoncija - do prekrasnog osmijeha u samo nekoliko koraka - Dentech
Blog

Invisalign digitalna ortodoncija – do prekrasnog osmijeha u samo nekoliko koraka

Konzultacije za Invisalign digitalnu ortodonciju

Jeste li se ikada zapitali postoji li rješenje za dobivanje novog i prekrasnog osmijeha, a koje ne uključuje neugodne metalne bravice, žice i s kojim ćete se moći nesmetano smijati? Invisalign nevidljiva ortodontska terapija nudi vam upravo to – prozirni aparatić koji je gotovo nevidljiv i koji vam pruža sve prednosti moderne ortodoncije.

Samo neke od prednosti nošenja Invisalign aparatića su:

 • manje posjeta ortodontu,
 • maksimalna udobnost nošenja,
 • praktična nevidljivost aparatića,
 • predvidljivost rezultata terapije,
 • predvidljivost trajanja terapije,
 • mogućnost skidanja za potrebe jela, pića i održavanja oralne higijene,
  smijanje bez ograničenja!

Zanima vas koji su koraci za dobivanje Invisalign nevidljivog aparatića? Čitajte dalje, jer donosimo ih u nastavku!

1. korak – besplatni prvi pregled, konzultacije i izrada digitalnog 3D otiska

Besplatni pregled i konzultacije su prvi korak na vašem Invisalign putovanju. Naš stručni tim prvo će pregledati stanje vaših zubi i usta te će odgovoriti na sva vaša pitanja. Zatim će izraditi digitalni 3D otisak pomoću intraoralnog skenera.

Izrađivanje digitalnog otiska je udobno i u potpunosti se razlikuje od klasične metode uzimanja otisaka. Pomoću intraoralnog skenera uzimanje otisaka trajat će svega nekoliko minuta, nakon čega će sustav izraditi virtualnu simulaciju vašeg željenog osmijeha na kraju terapije.

Prvi pregled, konzultacije i izrada digitalnog otiska trajat će otprilike pola sata. Nakon konzultacija od nas ćete dobiti pisanu ponudu s prijedlogom terapije i svim naznačenim detaljima – poput opcija plaćanja, a dobit ćete i posebnu brošuru koja će vam ponuditi odgovore na brojna pitanja.

Kada se odlučite na terapiju Invisalign sustavom, slijedi idući korak – izrada plana terapije.

2. korak – izrada plana terapije i narudžba Invisalign ortodontskih udlaga za osmijeh „po mjeri“

U ovome koraku će naš ortodontski tim izraditi personaliziranu terapiju za ostvarenje vašeg idealnog osmijeha. U planu će biti naznačen i broj udlaga koje ćete nositi za vrijeme vaše Invisalign terapije. Tek nakon što vidite plan terapije i budete njime u potpunosti zadovoljni, krenut će se s izradom vaših ortodontskih udlaga.

U prosjeku se od početka izrade do isporuke udlaga čeka oko 4 tjedna. Kada vaš Invisalign paket stigne u našu kliniku, kontaktirat ćemo vas kako bi dogovorili termin za postavljanje vašeg prvog seta udlaga.

3. korak – postavljanje prvog seta udlaga i početak vaše Invisalign terapije

Na vašem terminu za postavljanje prvog seta udlaga možete očekivati da će doktor pripremiti vaše zube za eventualno postavljanje „attachmenta“ – malenih kompozitnih točkica koje se postavljaju na pomno odabrane zube kako bi maksimizirali učinak ortodontskih udlaga na pomicanje pojedinih zubi.

Ovaj termin bi trebao trajati otprilike sat vremena. Kada doktor postavi vaš prvi set udlaga, objasnit će vam kako ćete ih skidati, stavljati, čistiti i koristiti.

Ovo su samo neke od uputa koje će vam doktor dati:

 • Nosite vaše Invisalign udlage barem 22 sata na dan
 • Skidajte vaše udlage samo za potrebe jela, pića i održavanja oralne higijene
 • Nakon jela i pića obavezno operite vaše zube, a potom i udlage
 • Ne ostavljajte vaše udlage igdje osim u posebnoj kutijici koju ćete dobiti na poklon u vašem Invisalign paketu
 • Ako udlage nošenjem promijene boju (npr. blago požute zbog konzumiranja kave, obojenih sokova ili cigareta), potopite ih na nekoliko minuta u posudicu s kristalima koje ćete dobiti na poklon u vašem Invisalign paketu

Želite ispraviti vaše zube? Saznajte jeste li kandidat za Invisalign nevidljivi aparatić

Javite nam se s povjerenjem putem e-pošte info@dentech.hr, telefona 021/488-699, mobilnog telefona 099/482-7567 ili Facebooka i doznajte jeste li kandidat za Invisalign nevidljivi aparatić. Naše ljubazno osoblje odgovorit će vam na sva pitanja i rezervirat će termin koji će vam najviše odgovarati.

Na vašim konzultacijama slobodni ste pitati sve što vas zanima, jer nam je iznimno važno osigurati da se osjećate sigurno i informirano kada budete donosili vašu odluku. Naposlijetku, tu smo zbog vas!