Liječenje zuba - Dentech
Opća stomatologija

Liječenje zuba

Izaberite vrhunske endodontske tretmane u Dentechu.

Stomatoloski pregled
Stomatoloske konzultacije
Opća stomatologija

Liječenje zuba – endodoncija

Endodontska terapija uključuje uklanjanje zubne pulpe i punjenje korijenskih kanala odgovarajućim materijalima. Ova vrsta liječenja potrebna je kada bakterijski toksini iz karijoznih šupljina, uslijed prodora kroz tvrda zubna tkiva ili iz parodontnih lezija, izazovu iznimno bolnu upalu zubnog živca. Ukoliko se upala ne tretira pravovremeno i optimalno, ona izazove iznimnu bol, oticanje, preosjetljivost na zagriz te pomičnost zuba. Upalu endodonta bez prethodnih simptoma prepoznajemo po promjeni boje zuba.

Danas nam je tehnologija omogućila precizno mjerenje duljine korijenskog kanala, a u kombinaciji s modernim instrumentima možemo dobiti savršene rezultate unutar jednog tretmana.

Opća stomatologija

Endodontski tretman

Endodontski tretman u trajanju od jednog dana štedi vrijeme i učinkovit je, a osjećaj nelagodnosti sveden je na minimum. Nakon čišćenja, širenja i punjenja endodontskog prostora, zub se opskrbi trajnim ispunom ili krunicom, kako bi postao otporniji na frakture.

Uz današnju tehnologiju određivanja duljine korijenskog kanala (ciljanom RTG snimkom), instrumentacije i punjenja istog (strojna endodoncija i optimalno brtvljenje korijenskog kanala), liječenje zuba i konzervativna sanacija ispunom mogući su u samo jednom posjetu.

Stomatoloske konzultacije
Dentech

O nama

Uvijek težimo najboljim i najsigurnijim metodama koji će rezultirati pozitivnim ishodom za svakog individualnog pacijenta.

10,000+ Zadovoljnih pacijenata
10,000+ tretmana oralne profilakse
10 godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Pošaljite upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Ciscenje zubnog kamenca
Opća stomatologija

Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi bolestima desni i potpornih tkiva zuba. Vrlo je važna grana koja nam omogućuje sprječavanje i uspješno liječenje sveprisutnih bolesti desni koje često dolaze do izražaja zbog današnjeg načina života.

Uzroci parodontnih bolesti najčešće su loša prehrana, loša oralna higijena, pušenje, lijekovi i sl. Poznati su i česti gingivitis, parodontitis, parodontni džepovi i slične bolesti. Ove vrste bolesti mogu se izliječiti uz optimalnu njegu usne šupljine i redovite stomatološke preglede.

1
Prvi pregled i konzultacije

Na prvom pregledu i konzultacijama za liječenje zuba, naš tim će obaviti detaljan pregled vaše usne šupljine i postaviti dijagnozu te u zub postaviti lijek.

2
Širenje zubnog kanala

Tijekom sljedećeg posjeta stomatologu, odradit će se širenje zubnog kanala, kako bi se u istom terminu kanal mogao optimalno napuniti i zabrtviti.

3
Punjenje zubnog kanala

Punjenje zubnog kanala može se odraditi ručno ili strojno, ovisno o kakvoći kanala te će se zub opskrbiti ispunom ili zubnom krunicom, kako bi mogao što bolje podnijeti žvačne sile.

Cekaonica klinike Dentech
FAQ

Dva najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju o liječenju zuba

Količinu korijenskih kanala koje je potrebno tretirati određujemo na prvom pregledu i konzultacijama, na kojem ćemo odraditi svu potrebnu RTG dijagnostiku. Nakon toga, dobit ćete pisanu ponudu za vaš endodontski tretman.

Tretman punjenja korijenskih kanala je bezbolan, iz razloga jer se upaljen živac, zbog kojeg dođe do boli i poteškoća, prethodno umrtvi i očisti.

Stomatoloska ordinacija
Opća stomatologija

Zašto odabrati Dentech za liječenje zuba?

  • Tim stručnjaka osposobljenih za holistički pristup
  • Besplatan pregled i savjetovanje
  • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
  • Bezbolna procedura
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

Prije metal-keramickih krunica Poslije metal-keramickih krunica