Fiksni aparatić - Dentech
Ortodoncija

Fiksni aparatić

Odlučite se za najčešći tip ortodontske terapije – fiksni aparatić.

RTG digitalni sken
Fiksni aparatic
Ortodoncija

Fiksni aparatić

Najčešći tip ortodontske terapije je fiksni aparatić za zube. Bravice aparatića su metalne, a mogu biti izrađene i od ostalih materijala koji su estetski prihvatljiviji. U kombinaciji sa žicama, bravice ispravljaju postojeće nepravilnosti zubi.

Ovaj se tretman koristi za veće probleme, a zahtijeva stalnu posvećenost i redovno održavanje higijene, osobito nakon svakog obroka. Naši stručnjaci preporučit će vam korištenje interdentalne četkice, zubnog konca i određenu vrstu vodice za ispiranje usta kako biste izbjegli svaku opasnost od stvaranja šupljine na zubima ili nekih većih problema.

Ortodoncija

Kako do fiksnog aparatića?

Ako se dugo borite s ortodontskim problemom koji biste željeli riješiti, nikada nije prekasno za dogovaranje besplatnog prvog pregleda i početak terapije. Prvi korak koji treba učiniti kako biste dobili plan terapije je detaljan pregled usne šupljine i postavljanje dijagnoze.

Fiksna ortodoncija
Dentech

O nama

Uvijek težimo najboljim i najsigurnijim metodama koji će rezultirati pozitivnim ishodom za svakog individualnog pacijenta.

10,000+ Zadovoljnih pacijenata
2,000+ uspješnih ortodontskih terapija
10 Godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontakt

Pošaljite upit

Pošaljite upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća

1
Prvi pregled i postavljanje dijagnoze

Na prvom ortodontskom pregledu i konzultacijama, naš tim će obaviti detaljan pregled vaše usne šupljine i postaviti dijagnozu prema kojoj će vam obrazložiti jeste li kandidat za ortodontsku terapiju fiksnim aparatićem.

2
Potrebne snimke i ponuda

Na vašim konzultacijama s našim ortodontskim timom, odradit ćete sve potrebne RTG snimke (ortopan i, prema potrebi, cefalogram) te ćete dobiti pisanu ponudu.

3
Postavljanje fiksnog aparatića

Kada se odlučite za terapiju fiksnim aparatićem i dođete na vaš termin za postavljanje, očekujte da postavljanje fiksnog aparatića traje tek tridesetak minuta. Postupak nije ni malo bolan, a eventualni osjećaj nelagode stvara neprestano držanje usta otvorenima.

Fiksni aparatic
FAQ

Tri najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju o fiksnom aparatiću

Fiksni metalni i estetski aparatić razlikuju se u načinu rada, no rezultiraju jednakim funkcionalnim procesom i ishodom. Iz razloga jer se neki pacijenti ne žele odlučiti na fiksnu ortodontsku terapiju metalnim bravicama, možemo vam preporučiti estetske bravice koje su izrađene od prozirno bijele keramike.

Tijekom vaše ortodontske fiksne terapije, možete normalno jesti gotovo svu hranu, no preporučamo izbjegavanje žvakaćih guma, izrazito tvrdu i ljepljivu hranu (poput karamele) te trganje i otkidanje hrane zubima, kako bi minimizirali rizik od odvajanja bravica od površine zuba. Važno je napomenuti da se tvrda hrana poput jabuka ne mora u potpunosti izbaciti, nego je najprije treba narezati na komadiće, a ne otkidati zubima.

Za vrijeme fiksne ortodontske terapije, izrazito je važno paziti na pravilno održavanje higijene, kako bi minimizirali rizik od stvaranja karijesa i bolesti zubnog mesa. Naša je preporuka pranje zuba nakon svakog jela, kao i korištenje posebnog zubnog konca, interdentalnih četkica te zubnih četkica prilagođenih upravo fiksnim ortodontskim napravama. Također, naš će vam tim preporučiti i vodice za ispiranje usta koje će smanjiti rizik od nastanka karijesa.

Dentech recepcija
Ortodoncija

Zašto odabrati Dentech za fiksnu ortodontsku terapiju?

  • Tim stručnjaka osposobljenih za fiksnu ortodonciju
  • Besplatna RTG dijagnostika prije početka terapije
  • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
  • Besplatan set retencijskih udlaga (retainera) po završetku ortodontske terapije
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontakt

Pošaljite upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

Prije Invisalign tretmana Poslije Invisalign tretmana