Ostale kirurške usluge - Dentech
Oralna kirurgija

Ostale kirurške usluge

Odaberite bezbolne i rutinske oralno-kirurške zahvate u Dentechu.

Stomatoloske konzultacije
Recepcija klinike Dentech
Oralna kirurgija

Podizanje sinusa – “sinus lift”

Prije kirurškog umetanja implantata u gornju čeljust, kirurg provjerava gustoću kostiju i položaj sinusa. To je vrlo važan korak prije ugradnje implantata jer kod nekih pacijenata sinusi su vrlo nisko. Ako je „dno“ sinusa nisko, prije umetanja implantata kirurg će podići sinuse kako bi dobio dovoljno prostora za umetanje implantata u kost.

Ovisno o količini raspoložive kosti podizanje sinusa dijelimo na:

  • Mali sinus lift
    Ova tehnika izvodi se istovremeno s ugradnjom implantata. Zahvat se izvodi kada imamo dovoljan volumen kosti. Bez ovog postupka može se dogoditi da nije moguće postaviti implantat.
  • Veliki sinus lift
    Kada nedostaje veći volumen kosti, radi se zahvat podizanja dna sinusa bočnim pristupom u oralnoj šupljini. Ponekad nedostaje veća količina kosti te se radi sinus lift sa odgodom postave implantata sve dok ne dođe do potpunog okoštavanja. Sinus lift se radi pod lokalnom anestezijom tako da je zahvat potpuno bezbolan.
Oralna kirurgija

Augmentacija kosti

Ponekad kada nam ispadne zub, volumen kosti može se smanjiti i nije dovoljan za ugradnju implantata. Za uspješno postavljanje implantata, kirurg ponekad mora ugraditi umjetnu kost kako bi se povećao volumen kosti koja treba održavati i stabilizirati implantat. Ovisno o količini transplantirane kosti, proces zacjeljivanja može trajati od 4-9 mjeseci.

Stomatoloski radovi
Stomatoloski pregled
Oralna kirurgija

Kortikotomija

Kortikotomija je postupak koji se koristi kod zubi koji nisu niknuli prirodnim putem i ne mogu se vidjeti u zubnom nizu, dok su na rendgenskoj snimci vidljivi u kosti. To je tehnika kirurškog izvlačenja impaktiranih ili retiniranih zubi, a uglavnom se koristi u kombinaciji s ortodontskom terapijom zbog ubrzanja iste. Pomoću ovakvog postupka moguće je izvlačenje impaktiranog zuba u njegovu željenu poziciju u zubnom nizu.

Dentech

O nama

Uvijek težimo najboljim i najsigurnijim metodama koje će rezultirati pozitivnim ishodom za svakog individualnog pacijenta.

10,000+ Zadovoljnih pacijenata
10,000+ tretmana oralne profilakse
10 godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Pošaljite nam upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Stomatoloske konzultacije
Oralna kirurgija

Apikotomija

Apikotomija označava kirurški zahvat uklanjanja vrha korijena zuba zajedno sa zaraženim tkivom oko njega. Ova vrsta tretmana koristi se u slučajevima kada ostale konzervativne metode ne mogu dati željene rezultate. Upala područja kosti oko vrška korijena najčešće nastaje zbog nesanirane kronične upale zuba ili frakture. Zahvatom spašavamo zub koji bismo inače morali izvaditi. Zahvat apikotomije traje od 30 do 60 minuta. Kao i ostali zahvati iz oralne kirurgije, i ovaj je u potpunosti bezbolan.

Oralna kirurgija

Cistektomija

Ovaj kirurški postupak uključuje uklanjanje cisti iz usne šupljine. Ponekad se mogu pojaviti bol ili otekline, no postoje situacije kada pacijenti ne osjećaju nikakvu bol i ne znaju za ove probleme sve dok ne naprave rendgensku snimku i stomatolog to ne uoči.

Nakon dijagnoze stomatolog će vam preporučiti idealno rješenje za vaše probleme i objasnit će vam plan terapije. Prisutnost ciste potvrđuje se RTG snimkom tvorbe koja se u čeljusti nalazi samostalno ili na vrhu korijena zuba. Cijeli tretman obavlja se pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan.

Stomatoloske konzultacije
Digitalni rendgen
Oralna kirurgija

Frenulektomija

Frenulum, odnosno resica, je maleni nabor u usnoj šupljini. Njegova je primarna zadaća da spriječi prekomjerne pokrete usnica ili jezika, no ponekad on može biti zadebljan i na takav način stvarati probleme poput razmaknutih sjekutića ili poteškoća s govorom. U takvim je slučajevima potrebno obaviti frenulektomiju – intervencijski kirurški postupak kojim se oslobađa zadebljani ili skraćeni frenulum. Frenulektomija može biti lingvalna – postupak uklanjanja resice ispod jezika i labijalna – postupak uklanjanja resice pod usnom. Postoje dvije metode izvođenja frenulektomije – kirurškim postupkom ili laserski. Obje metode su u potpunosti bezbolne za pacijenta i izvode se pod lokalnom anestezijom.

FAQ

Dva najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju o oralno-kirurškim zahvatima

Nakon oralno-kirurških zahvata važno je obratiti pozornost na održavanje optimalne oralne higijene za vrijeme zacjeljivanja tkiva, obzirom da nakupljeni plak može usporiti proces zacjeljivanja te uzrokovati infekciju. Nakon vašeg tretmana, dat ćemo vam pisane upute o održavanju oralne higijene, kao i preporuku proizvoda koje ćete u periodu zacjeljivanja koristiti.

Sve oralno-kirurške zahvate uvijek izvodimo u lokalnoj anesteziji, stoga su oni u Dentechu potpuno bezbolni. Nakon važno se pridržavati uputa koje ćemo vam dati u pisanom obliku. Moguće je da će se pojaviti blaga bol nakon što anestezija prestane djelovati te je to moguće tretirati propisanim analgeticima.

Stomatoloska ordinacija
Oralna kirurgija

Zašto odabrati Dentech za oralno-kirurški zahvat?

  • Tim stručnjaka osposobljenih za holistički pristup
  • Besplatan pregled i savjetovanje
  • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
  • Bezbolna procedura
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

Prije cirkonske monolitne krunice Poslije - cirkonske monolitne krunice