Krunice i mostovi - Dentech
Protetika

Krunice i mostovi

Odaberite premium krunice i mostove izrađene u 3D tehnologiji.

Stomatoloski pregled
Usklađivanje boje
Protetika

Zubne krunice

Zubne krunice izrađuju naši iskusni dentalni tehničari u profesionalnom zubnom laboratoriju. Oni brinu o izvornom obliku oštećenog zuba. Danas postoje i različiti materijali od kojih se krunice izrađuju, a uglavnom je riječ o kombinaciji metala, cirkona i keramike.

Protetika

Zubni mostovi

Zubni mostovi su protetski nadomjesci koji služe za nadomještanje jednog ili više zuba. Mostovi povezuju prekinute zubne nizove te ponovno stvaraju jednu cjelinu. Korištenjem zubnih mostova vraća se funkcionalnost i estetski izgled vaših zubi. Stomatolozi koriste zubni most isključivo ili u kombinaciji s implantatima.

Stomatoloski pregled
Dentech

O nama

Upoznajte naše stručnjake, ljude koji brinu o vašem osmijehu. Osim što volimo naš posao i redovito se educiramo u svim poljima dentalne medicine, svakom pacijentu pristupamo toplo, ljudski uz visoko razumijevanje vaših želja i potreba.

10,000+ Zadovoljnih pacijenata
7,000+ Ugrađenih zubnih krunica
10 Godina iskustva
100% Individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Pošaljite upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda nije obvezujuća.
Stomatoloski radovi
Protetika

Materijali od kojih izrađujemo protetske nadomjestke

Metal-keramika

  • U stomatološkoj protetici, metal-keramičke zubne krunice postale su standard zbog visoke čvrstoće i dugotrajnosti te zadovoljavajuće funkcije i estetike.

 

Cirkon keramika

  • Cirkon je kao materijal “prozračan”, što mu daje mogućnost imitacije prirodne boje zuba. Za razliku od metal-keramičkih krunica, cirkonska podloga ispod keramike je bijele boje pa ne može doći do prosijavanja metala uz rubove zubnog mesa, kao i obojenosti ruba zubnog mesa.

 

Cirkon monolit (puni cirkon)

  • Prednost monolita je veća brzina i preciznost izrade od biokompatibilnog materijala, a konačni rad karakteriziraju vrhunska estetika i funkcionalnost. Cirkonske monolitne krunice su uz to čvršće i otpornije na djelovanje žvačnih sila.

1
Prvi pregled i konzultacije

Na prvom protetskom pregledu i konzultacijama, naš tim će obaviti detaljan pregled vaše usne šupljine i snimit će panoramsku RTG snimku, kako bi dobili potpun uvid u stanje vaših zuba. To je od iznimne važnosti za planiranje terapije i osiguravanje uspješnosti ugradnje.

2
Pisana ponuda

Nakon konzultacija, dobit ćete pisanu ponudu s jasno naznačenim cijenama za svaku protetsku opciju.

3
Izrada digitaliziranog otiska i plana terapije

Kada prihvatite ponudu i odlučite se za ugradnju zubnih krunica, naš tim će izraditi digitalizirani otisak vašeg osmijeha i početi s planom terapije.

4
Brušenje zuba

Brušenje zuba je krucijalni korak u procesu ugradnje zubnih krunica. Nakon toga, ponovno ćemo uzeti digitalni otisak vašeg osmijeha i započeti s modeliranjem zubnih krunica pomoću precizne 3D tehnologije.

5
Proba protetskog rada i boje

Kako bismo osigurali savršeno prianjanje protetskog rada u ustima te osigurali da će boja protetskog nadomjestka odgovarati vašim prirodnim zubima, potrebno je odraditi nekoliko proba u suradnji s timom naših dentalnih tehničara.

6
Cementiranje protetskog rada

Kada smo u potpunosti zadovoljni s funkcijom i estetikom protetskog nadomjestka, trajno ćemo cementirati zubnu krunicu ili most. Sve što nakon ovog koraka preostaje jest uživanje u vašem novom osmijehu!

Uskladivanje boje protetskog rada u ustima
Faq

Tri najčešća pitanja koja nam postavljaju pacijenti o krunicama i mostovima

Ovisno o vašim potrebama, kao i o tome u koju je zonu osmijeha potrebno postavljanje zubne krunice ili mosta, naš tim stomatologa će vas savjetovati o najboljim opcijama za svaku pojedinu regiju osmijeha.

Zbog preciznosti i udobnosti koju 3D intraoralni skeneri pružaju, uvijek se trudimo otiske uzimati digitalno. Ipak, postoje situacije u kojima je potrebno uzeti klasičan otisak smjesom radi osiguravanja preciznog dosjeda.

Napredna priroda krunica besprijekorno odgovara svakom zubu i nitko osim vas neće znati da imate krunice. Naš će tim stručnjaka osigurati da krunica izgleda što prirodnije, referirat će se na zube koji je okružuju te će njenu boju i izgled maksimalno prilagoditi vašem prirodnom osmijehu.

Cekaonica klinike Dentech
Protetika

Zašto odabrati Dentech za ugradnju zubnih krunica i mostova?

  • Vlastiti dentalni laboratorij
  • Digitalno uzimanje otisaka
  • Digitalno planiranje zahvata
  • Bezbolni zahvati
  • Vrhunski materijali vodećih svjetskih proizvođača
  • Garancija na sve vrste krunica
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda nije obvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Galerija osmijeha

Galerija osmijeha

Prije zubnih krunica Poslije - zubni cirkonski monolitni most