Ispuni - zubne plombe - Dentech
Opća stomatologija

Ispuni – zubne plombe

Brzi rezultati za prekrasne i zdrave zube.

Estetske konzultacije
Ciscenje zubnog kamenca
Opća stomatologija

Za što koristimo zubne plombe?

Plombe ili ispuni koriste se za sprječavanje širenja karijesa do živca u zubu i nastajanje većih problema. Plombe se koriste i kod deformacija oblika zuba, u slučaju ako se dio zuba odlomio ili ako se neki zub potrošio.

Rana dijagnostika karijesa uz brzi popravak zuba od najvažnijeg je značaja jer se na taj način zaustavlja širenje karijesa i njegov štetni utjecaj. Naši pacijenti uglavnom dolaze k nama onda kada je bol koju uzrokuje karijes nesnosna i kada je karijes uznapredovao. Ne čekajte! Redovni pregledi su najbolja prevencija.

Opća stomatologija

Popravak zuba plombom

Popravak zubi plombama najčešći je stomatološki tretman liječenja zuba. Ispunima se spašava živac zuba na način da se očisti karijes i ispuni novonastala šupljina.

Za plombe se koriste restaurativni materijali koji pomažu obnoviti funkciju zuba te nadoknaditi njegovu izgubljenu strukturu. Zubi se uglavnom uništavaju i oštećuju zbog nastanka karijesa. Hrana koja uslijed neredovite i nepravilne oralne higijene ostane zaglavljena na četkici nedostupnim mjestima, aktivira bakterije u ustima koje stvaraju kiseline.

Stomatoloske konzultacije
Dentech

O nama

Uvijek težimo najboljim i najsigurnijim metodama koje će rezultirati pozitivnim ishodom za svakog individualnog pacijenta.

10,000+ zadovoljnih pacijenata
10,000+ tretmana oralne profilakse
10 godina iskustva
100% individualan pristup
Eksterijer klinike Dentech u Splitu
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Pošaljite nam upit i zaprimite odgovor vrijedan vašeg vremena.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Digitalni rendgen
Opća stomatologija

Estetski ispuni (bijele plombe)

Estetski kompozitni ispuni, poznatiji pod nazivom ”bijele plombe”, odnose se na zubne plombe koje obnavljaju zub istovremeno oponašajući prirodni izgled strukture zuba. Riječ je o izvrsnom sredstvu za rekonstrukciju zuba zbog lijepljenja na zubnu površinu. Snaga lijepljenja je toliko jaka da, u slučaju eventualnog puknuća zuba, ispun ostaje čitav.

Estetski ispuni, osim što se koriste za obnavljanje napuklih ili propalih zuba, se mogu upotrebljavati u kozmetičke svrhe kako bi se promijenila veličina zuba, boja i njihov oblik. Sve se više ljudi odlučuje na popravljanje otkrhnutih zubi uz pomoć estetskih ispuna, ali i na postizanje ujednačenog i ravnijeg izgleda zuba.

1
Prvi pregled i konzultacije

Na prvom pregledu i konzultacijama za uklanjanje karijesa i sanaciju zuba plombama, naš tim će obaviti detaljan pregled vaše usne šupljine i postaviti dijagnozu te će vam dati pisanu ponudu.

2
Čišćenje karijesa

Tijekom sljedećeg posjeta stomatologu, odradit će se uklanjanje kariozne mase, odnosno bakterijski inficiranog dentina te će se zdravi dentin zaštititi podlogom.

3
Postavljanje bijele zubne plombe

Nakon čišćenja karijesa, potrebno je još jetkanje cakline, zajedno s kemijskom obradom dentina, kako bi pripremili caklinu za adhezivni ispun. Nakon toga će doktor prethodno pripremljenu caklinu premazati adhezivom koji je međusloj između cakline i ispuna, te će postaviti zubni ispun u slojevima, polimerizirati ga i morfološki ga oblikovati te uskladiti sa zagrizom.

Stomatoloska ordinacija
FAQ

Dva najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju o zubnim plombama

Zubna plomba neće promijeniti boju ukoliko se ona dobro ispolira te ako je kompozitni materijal kvalitetnih karakteristika i finoće zrnaca keramike u kompozitu.

Ukoliko imate dovoljno cakline, plomba neće ispasti. Bitno je da se ovi zahvati rade u potpuno suhim uvjetima te da imate dovoljno zubne cakline na koju će se ispun fiksirati i uskladiti u zagrizu.

Cekaonica klinike Dentech
Opća stomatologija

Zašto odabrati Dentech za izradu zubnih ispuna?

  • Tim stručnjaka osposobljenih za holistički pristup
  • Besplatan pregled i savjetovanje
  • Individualan pristup u planiranju i provedbi terapije
  • Bezbolna procedura
  • Pedantan pristup
Iskustva

Pročitajte što o nama i našim uslugama kažu naši pacijenti.

Zatražite ponudu
Ponuda je neobvezujuća
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Odaberite što najbolje opisuje vašu trenutnu situaciju te doznajte kako vam možemo pomoći.

Osmijesi

Galerija osmijeha

Prije zubnih krunica Poslije - cirkonske monolitne krunice