Smile makeover kompozitnim ljuskicama (bez brušenja) u samo dva posjeta - Dentech
Blog

Smile makeover kompozitnim ljuskicama (bez brušenja) u samo dva posjeta

Smile makeover kompozitnim ljuskicama

Znate li da svoj osmijeh možete potpuno promijeniti u samo dva posjeta? Za sve one koji žele ispraviti manje estetske nepravilnosti u svom osmijehu i uz to poštedjeti svoje zube od neželjenog brušenja, kompozitne ljuskice prava su stvar i financijski povoljnije rješenje.

U Dentechu kompozitne ljuskice izrađujemo injekcijskom tehnikom. Više o procesu dobivanja kompozitnih ljuskica injekcijskom tehnikom čitajte u nastavku.

Što je to injekcijska tehnika?

U našoj klinici ništa ne prepuštamo slučaju ni improvizaciji i zbog toga smo za vas odabrali izradu ljuskica injekcijskom tehnikom. Osim što su njeni rezultati precizni i predvidljivi, u suradnji s vama se trudimo postići željeni oblik zuba jer nam je vaše zadovoljstvo najbitnije.

Injekcijska tehnika se odnosi na ubrizgavanje tekućeg kompozita kroz posebni silikonski ključ izrađen upravo prema otisku vaših zubi. Također je injekcijska tehnika u potpunosti bezbolna i ne zahtijeva prethodnu pripremu zuba u obliku brušenja zubne cakline – ovakve su ljuskice u potpunosti reverzibilne, odnosno u svakom trenutku možete ponovno vratiti svoj originalni, početni izgled zuba.

Na prvom posjetu i konzultacijama s našim stomatologom ćete iskomunicirati sve što vas muči vezano uz nepravilnosti u vašem osmijehu. Potom će stomatolog uzeti otiske vaših zubi i proslijediti ih u naš dentalni laboratorij. U laboratoriju će tehničar u suradnji s doktorom napraviti „mock up“ vašeg željenog osmijeha pri čemu će se uz pomoć posebnog voska na otisku nadograditi oni zubi kojima želite promijeniti oblik i/ili boju.

Nakon što tehničar i doktor budu zadovoljni „mock up-om“, izradit će se silikonski ključ prema kojemu će se odraditi probe na vašim prirodnim zubima prilikom sljedećeg posjeta. Ukoliko budete u potpunosti zadovoljni postignutim oblikom, doktor će kroz silikonski ključ tada ubrizgati tekući kompozit.

Kako mogu znati jesam li pravi kandidat za kompozitne ljuskice?

Najčešće kompozitne ljuskice preporučujemo mlađim pacijentima kod kojih je potrebno nadoknaditi manje estetske nedostatke poput razmaka među zubima (dijasteme) ili promjene veličine i boje zuba.

Javite nam se!

Želite li jednostavnim i povoljnim zahvatom dodatno uljepšati vaš osmijeh, pozivamo vas da dođete na besplatni pregled i konzultacije s našim stručnim doktorima. Nakon konzultacija dobit ćete detaljnu ponudu i plan terapije s jasno naznačenim cijenama.

Javite nam se putem e-pošte info@dentech.hr, telefona 021/488-699 ili Facebooka, a mi ćemo vam ponuditi termin koji vam najviše odgovara!

Vidimo se!